Skip to content
Politică

Fost baron PSD, în vizorul DNA. Noi matrapazlâcuri la Complexul Energetic Oltenia

Joi, în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire s-a discutat despre chemarea la DNA a unuia dintre foștii baroni PSD. Este vorba de Laurentiu Ciurel, președintele Complexul Energetic Oltenia. El a fost citat joi la DNA Craiova intr-unul dintre cele mai răsunătoare dosare, cel al exportului de carbune in Serbia, o „țeapă” estimată la 20 milioane de euro.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a fost chemat la audieri de procurorii anticorupţie de la Craiova. Laurenţiu Ciurel a dat din nou explicaţii anchetatorilor DNA care instrumentează modul în care CEO a încheiat contractul de livrare de cărbune cu BVA Coal Constanţa şi a livrat lignitul în Serbia. Curtea de Conturi a considerat că, prin această tranzacţie, CEO a fost prejudiciat cu 19 milioane de euro, potrivit impactingorj.com. Laurentiu Ciurel nu este urmarit în acest dosar.

Prezent în ediția de joi a emisiunii B1,profesorul de economie și membru al UNPR, Mircea Coșea, a afirmat cu privire la neregulile de la Complexul Energetic Oltenia: „Este o inventie de a aduce bani si a-i distribui. Totul este pus la punct, nu fac de capul loc acesti oameni, este o rețea. Oricum sistemul așa funcționează. ”

Un alt invitat al emisiunii, fostul consilier prezidențial Sebastian Lazaroiu a exprimat: „Si clasa politica stie. Ele sunt una din marile surse de coruptie din Romania si este una din sursele de risipa economica, de aia economia din Romania nu e competitiva. M-as mira ca oamenii aia din servicii sa nu stie lucrurile acelea.”

Precizăm și faptul că Laurențiu Ciurel, fost membru PSD sustinut de premierul Victor Ponta la sefia companiei, este urmarit penal de DNA in dosarul lui Dan Sova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *