Skip to content
Politică

Fost colonel de „Doi ș-un sfert”, ajuns consilier de ministru. Cei doi ar fi chiar cumetri

zdnet.com

Citiți în cele ce urmează despre un fost colonel de „Doi ș-un sfert” ajuns consilier al unui ministru, căruia îi este chiar cumătru.

Modelul ministrului de Interne, Carmen Dan care a angajat ofițeri de rang înalt, proaspăt pensionați, face prozelitism în guvernul Mihai Tudose. Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, și-a angajat drept consilier personal un ex-șef de la DIPI (fosta „Doi ș-un sfert”), scrie Cetățeanul.net.

Între Lucian Șova și colonelul pensionar Cătălin Panaite (pensia depășește 7000 lei/lună) este și o legătură de cumetrie. În vârstă de 45 de ani, Panaite a ajuns consilierul lui Șova după ce fiica ministrului i-ar fi botezat un copil consilierului. Acesta neagă calitatea de naș, dar recunoaște că a participat la acel botez.

Panaite a fost, între 2003 și 2013, șef al Biroului de Supravegheri Operative Bacău. În iunie 2013, el a fost numit șef al acestui serviciu de informații pe județul Galați, la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) Galați. Consilierul ministru a ieșit la pensie în decembrie la vârsta de 44 de ani, având venituri anuale, conform declarației de avere, de peste 100.000 de lei pe an din salariul de locotenent colonel.

Cât despre pensie, acesta a declarat pentru Cetățeanul.net că are un astfel de venit care se ridică la suma de 7.000 de lei pe lună.

Consilierul și-a făcut și firmă de detectivi cu numele serviciului secret. Astfel, în luna iunie 2017, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia de înființare a firmei Direcția de Investigații Private DIPI SRL. Asociat și administrator este Cătălin Panaite, societatea fiind înregistrată în București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *