Skip to content
Externe

Fost comandant NATO: Incompetenţa armatei ruse a dus la pierderi de generali fără precedent în istoria modernă

nato.int

James Stavridis, un fost comandant suprem al NATO în Europa, susţine că armata rusă a dat dovadă de o „incompetenţă uimitoare” în războiul din Ucraina şi că a dus la o pierdere de generali şi alţi ofiţeri superiori fără precedent în istoria modernă.

În istoria modernă, nu există nicio situaţie comparabilă în ceea ce priveşte moartea generalilor. Am văzut de partea rusă, într-o perioadă de două luni, cel puţin o duzină, dacă nu mai mulţi, de generali ruşi ucişi”, a afirmat Stavridis într-un interviu difuzat duminică de postul de radio american WABC 770 AM.

Pentru a face o compraţie, el a citat recentele conflicte în care au fost implicate Statele Unite şi a afirmat că „nici un general nu a fost pierdut în luptă” în războaiele americane din Afganistan şi Irak.

Nu e vorba doar de generalii ucişi”, a spus Stavridis cu privire la armata rusă, remarcând şi „incapacitatea lor de a organiza logistica”, „planul de luptă prost” şi „pierderea navei lor amiral pe mare”.

A fost o performanţă proastă a ruşilor până acum”, a subliniat fostul comandant NATO, scrie The Hill.

Duminică, Ucraina a anunţat că a ucis un al zecelea general rus trimis de Moscova pe front, generalul Andrei Simonov, comandantul unităţilor de război electronic.

Autorităţile ucrainene spun că alături de el au fost ucişi 100 de soldaţi ruşi într-un atac de artilerie în apropiere de Izium, în estul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *