Skip to content
Politică

Fost consilier al lui Băsescu, despre afirmațiile Elenei Udrea: „(…) eu am bănuielile mele că unele ar putea fi adevărate, altele sunt convins, sunt doar bârfe”

În ultimele zile, fostul președinte al PMP, Elena Udrea, a făcut anumite dezvăluiri care au cutremurat scena politică.

În acest context, fostul consilier președințial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, Iulian Fota, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat QMagazine, despre afirmațiile lansate de Elena Udrea în spațiul public în ultimele zile, afirmând că are bănuielile sale că unele afirmații ar putea fi adevărate, iar altele sunt doar bârfe.

„În cei șase ani de activitate la Cotroceni, interacțiunea mea cu serviciile de informații a fost una oficială, instituțională. Am descoperit instituții de securitate națională competente în îndeplinirea atribuțiilor, acționând în limitele legii. Sigur, auzi bârfe prin piață, dar în marea lor majoritate nu erau de luat în calcul. În societatea românească, în ceea ce ține de activitatea serviciilor de informații este foarte multă mitologie.”, a precizat Iulian Fota.

Iulian Fota a declarat că în cei șase ani de activitate la Cotroceni nu s-a intersectat cu situații precum cele descrise de Elena Udrea.

„În cei șase ani de activitate la Cotroceni, nu m-am intersectat cu situații precum cele descrise de doamna Udrea. Ele, dacă sunt adevărate, țin de o altă lume, paralelă celei tehnocratice, de stat, lumea politico-mediatică. Este o mare diferență între o lume și cealaltă. În prima se operează cu informații certe sau cu un grad mare de certitudine, cineva garantând pentru acuratețea lor. Deciziile de securitate națională nu se iau plecând de la poziții părtinitoare, cine pe cine amenință sau șantajează sau lucruri similare. În lumea politică, de unde vine și doamna Udrea, se operează primordial cu bârfe, zvonuri, intrigi, un stil complet diferit. Dacă ne uităm la afirmațiile doamnei Udrea, eu am bănuielile mele că unele ar putea fi adevărate, alte sunt convins, sunt doar bârfe.”, a punctat Fota.

Fostul consilier prezidențial a transmis că este exagerat să te consideri a fi un canal de informații alternativ pentru președinte .

„Cred că este exagerat, de exemplu, să te consideri a fi un canal de informații alternativ pentru președinte, să te compari practic un un serviciu de informații, ținând cont de potențialul informativ al unei instituții, care în nici un caz nu se poate compara cu posibilitățile unei persoane. Desigur, poți să îi dai unele informații, să porți anumite discuții cu președintele, făcând parte din cercul de apropiați al său, inclusiv anumite informații pe care le ai numai tu. În definitiv, nici serviciile de informații nu sunt atotștiutoare, pentru simplu motiv că nu au suficiente resurse umane și financiare să monitorizeze tot, cum exagerat se apreciază.”, a precizat Iulian Fota.

Sursa:qmagazine.ro

Sursa foto: politicstand.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *