Skip to content
Politică

Fost consilier prezidențial, audiat la Parchetul General. Cum a ajuns Băsescu să cumpere terenul de la Nana

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu a fost audiat la Parchetul General în dosarul privind retrocedările de la Nana. A trebuit să le explice procurorilor cum de i-a recomandat lui Traian Băsescu terenul de la Nana.

Adrian Rădulescu a fost audiat în urmă cu o zi, luni, și de procurorii anticorupție.

Rădulescu a precizat marți, pentru România Tv, că îi pare rău că l-a sfătuit pe Traian Băsescu să cumpere terenul de la Nana. Acesta a transmis că nu a făcut nicio evaluare pe acel teren, ci pur și simplu un agricultor din Lehliu i-a spus că există acel teren și dacă îl interesează pe fostul

(…)„Imi pare rau , probabil daca nu-l sfatuiam eu nu le-ar fi luat si nu se iscase un asemenea scandal. Le-am spus (n.r. – procurorilor) exact cum a fost, ce s-a intamplat. N-am facut nicio evaluare, pur si simplu un agricultor din Lehliu mi-a spus ca exista acest teren si daca-l intereseaza pe domnul Presedinte, am spus probabil ca da. I-am zis ca cunosc o suprafata de aprox 300 hectare, i-am spus de gradul de comasare ca e ok, probabil asta l-a determinat sa cumpere.”, a declarat Adrian Rădulescu.

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu a mai precizat că ieri a fost prezent la sediul DNA, a fost audiat ca martor, dar într-un dosar care nu are nicio legătură cu Nana sau cu Elena Udrea.

„Nu trebuia sa fiu eu cel care sa creeze atatea probleme. N-am vorbit cu domnul presedinte nimic. Modul asta in care sa te repezi la un om… In orice caz sunt in cazul de martor, martor poate fi oricine, e obligatia morala si civica de a colabora cu institutiile statului. N-are legatura cu Elena Udrea, Nana este altceva. Am fost chemat martor cum am mai fost in alte dosare si la DIICOT. E normal sa fie si faptas si martor, haideti macar sa le separam.”, a transmis Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *