Skip to content
Politică

Fost consilier prezidențial critică dur politica dusă de Ponta. Ce greșeli majore ar fi făcut premierul

Un fost consilier prezidențial a criticat dur politica dusă de premierul Victor Ponta, după ce pare să se fi rupt „lanțul de iubire” dintre președinte și prim-ministru.

Citește și: S-a rupt ”lanțul de iubire” dintre Iohannis și Ponta. Declarațiile care ar putea anunța începerea războiului politic dintre cei doi

Este vorba despre fostul director al Serviciului de Informații Externe, Claudiu Săftoiu. Acesta a declarat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Antena 3, că „Ponta revine la stilul obraznic și insolent cu care pierde pe zi ce trece”.

În același timp, Săftoiu a enumerat mai multe probleme pe care premierul Victor Ponta ar fi trebuit să le discute cu șeful statului și nu a făcut-o.

„S-a vorbit despre codul fiscal, in ceea ce priveste scaderea TVA, au fost reactii de la Comisia Europeana cu privire la impactul pe care il va avea, lucrurile acestea care tin de o politica a Romaniei nu au fost discutate lunile acestea cu presedintele Romaniei, care a fost transparent, mediator. Ponta revine la stilul obraznic si insolent cu care pierde pe zi ce trece”, a declarat Claudiu Săftoiu.

Întrebat ce legătură are președintele Iohannis cu scăderea TVA, Săftoiu a răspuns: „Are pentru ca dialogurile dintre presedinte si premier pe aceste teme economice sunt obligatorii. Am vorbit despre o comunicare si o informare pentru ca si presedintele are destule instrumente pentru a putea stimula o asemenea scadere a TVA. Din pozitia de presedinte al Romaniei poate da evident un punct de vedere. Am vorbit despre normalitatea unei relatii, care nu vine din partea lui Ponta.”

5 comentarii la “Fost consilier prezidențial critică dur politica dusă de Ponta. Ce greșeli majore ar fi făcut premierul

 1. A ajuns sluga lui Basescu sa dea lectii. Sotul sotiei sale, dar si Pufulet, ar trebui sa aiba un dram de bun simt, entru ca ei ai inventat basismul in presa.

  1. Tov. Elwis si-a aratat limitele in ultimii ani.
   Ar putea sa se retraga din peisaj pentru ca produce greata.
   Poate se apuca de scris memoriile.

 2. Tov. Elwis si-a aratat limitele pe parcursul ultimilor ani.
  Ar trebui sa retraga din peisaj pentru ca produce greata si ar putea sa-si scrie memoriile.

 3. CARTITA–prevesteste , gheata la mal . Toti – oamenii fostului pres;–au devenit foarte vocali , s-au isi trimit scrisorile de acreditare–zapaciti dupa ce–planul cu –MINUNEA BLONDA–a esuat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *