Skip to content
Politică

Fost deputat, achitat în dosarul în care era acuzat de spălare de bani

debraila.ro

Un fost deputat a fost achitat în dosarul în care era acuzat de spălare de bani. Mai exact, Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat astăzi în  dosarul în care fostul parlamentar Mihail Boldea fusese pus sub inculpare alături de fosta sa secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, omul de afaceri George Hristu şi firma Geco Clean SRL Şendreni.

Astfel, Curtea de Apel Iaşi l-a achitat pe fostul parlamentar de Galaţi Mihail Boldea de acuzaţia de spălare de bani, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul celorlţi inculpaţi din dosar. Decizia instanţei nu este definitivă.

Contactat de Adevărul, fostul parlamentar de Galaţi ne-a declarat că se aştepta la acest vedict, ţinând cont că, în opinia sa, nu existau probe în dosar care să susţină acuzaţia de spălare de bani.

DIICOT Galaţi îl acuză pe fostul deputat că a transferat pe numele fostei sale secretare, Mihaela Barabanciuc, un imobil şi diverse sume de bani, după ce a aflat că este urmărit penal, iar oamenii legii urmau să pună sechestru pe bunurile sale.  Anchetatorii susţin că astfel Mihail Boldea ar fi transferat 134.000 de euro în mai multe conturi deschise pe numele Mihaelei Barabanciuc, dar pe care fostul parlamentar avea împuternicire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *