Skip to content
Politică

Fost deputat PD-L, condamnat la ani grei într-un dosar de înşelăciune

Fostul deputat PD-L Mihail Boldea a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi, luni, 30 iulie 2018, la şapte ani de închisoare cu executare. Acesta era anchetat într-un dosar în care procurorii DIICOT l-au acuzat că, împreună cu alte 18 persoane, au organizat un grup infracţional specializat în înşelăciuni, falsuri şi fraude imobiliare.

„Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa rezultantă de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentând suma primită de la inculpatul Lazăr Ştefan pentru activitatea infracţională desfăşurată“, se arată în decizia judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.

În urmă cu cinci ani, politicianul gălăţean Mihail Boldea a fost trimis în faţa instanţei, fiind  acuzat de către procurori că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înşelăciuni imobiliare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *