Skip to content
Justitie

Fost director adjunct la STS, generalul în rezervă Florin Mihalache, prins în flagrant de DNA în timp ce ar fi primit 75.000 de euro

Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Mihalache, fost director adjunct la Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost prins în flagrant de DNA în timp de primea 75.000 de euro, fiind reţinut pentru 24 de ore, potrivit unor surse judiciare. Generalul în rezervă ar fi cerut banii în schimbul traficării presupusei influenţe pe care o avea asupra unui om de afaceri.

Procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea generalului în rezervă, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. „În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”, spun procurorii.

Potrivit surselor judiciare citate, Florin Mihalache ar fi solicitat iniţial un Audi Q7 sau un BMW X7. „Concret, «intervenţia» inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro”, precizează DNA. Anchetatorii susţin că pentru a disimula provenienţa banilor pe care ar fi urmat să îi primească, pe 6 ianuarie ar fi încheiat un contract fictiv de împrumut cu martorul.

2 comentarii la “Fost director adjunct la STS, generalul în rezervă Florin Mihalache, prins în flagrant de DNA în timp ce ar fi primit 75.000 de euro

  1. I se zicea Beba printre amici. Funcția babană și gradul obținut i le datorează personal lui Bombo, cel fujit în Congo. Altfel bun camarad, puteai găsi la el să împrumuți un pol până la chenzină. Evident, după ce s-a văzut smecher, s-a cam porcit. Dar deh, cine nu se porceşte cand ajunge în fruntea bucatelor. 🙂 🙂 🙂

  2. „Florin Mihalache, a fost trecut în rezervă în 2005 de fostul preşedinte Traian Băsescu, o dată cu fostul şef al STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul Tudor Tănase.”

    Corect, dar l-ați uitat pe Sandu Grumaz, zis Grumi. Și el a fost trimis la preumblare. Trăgea sfori să ajungă director în locul lui Tănase dar Petrov i-a transmis să şadă blând că oricul o ia în mână de Mălineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *