Skip to content
Politică

Fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, anchetat pentru luare de mită

epochtimes-romania.com

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Marian Mitrea, la data faptelor director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, el cerând bani pentru a nu crea probleme în derularea contractelor cu o firmă și efectuarea plăților către aceasta.

Mai exact, Mitrea este acuzat că a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procent de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral. Potrivit comunicatului DNA remis redacției PSnews.ro, valoarea cumulată a contractelor de 90.415.021 lei.

Vă prezentăm comunicatul intreal al Direacției Naționale Anticorupție:

„În perioada martie – aprilie 2010, inculpatul Mitrea Marian, în calitate de director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanţii unei societăți comerciale un procent de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuţie lucrări aflate în curs de derulare. Banii au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA.

Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie – mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractului au virat unei alte firme suma de 421.141 lei în 6 tranşe, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian și administratorul firmei.  Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 și după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei suma de 240.000 lei în mai multe tranşe.

În perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentanții societății comerciale beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei în mai multe tranșe.

 Inculpatului Mitrea Marian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *