Skip to content
Politică

Fost director executiv în cadrul D.S.V.S.A Sibiu, găsit incompatibil de ANI

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încãlcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penalã de cãtre Țichindelean Șerban Constantin, fost director executiv în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu (D.S.V.S.A).

Atât înainte, cât și dupã numirea acestuia în funcția de director executiv (deținutã în perioada 25 mai 2009 – 30 septembrie 2014), D.S.V.S.A. Sibiu a încheiat patru contracte de servicii cu societatea comercialã S.C. Cherry S.R.L. (în cadrul cãreia persoana evaluatã a deținut calitatea de asociat și administrator, și ai cãror acționari sunt fiul și soția sa). În baza acestui contract, S.C. Cherry S.R.L. a obținut venituri în cuantum de 1.073.493,34 Lei (aproximativ 255.594 Euro).

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sibiu în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis vineri redacției noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *