Skip to content
Politică

Un fost director SRI intervine după asaltul Guvernului la buzunarul serviciilor: Foarte periculos! EXCLUSIV

În urma ședintei de Guvern care a avut loc luni, 30 iulie, s-a luat o hotărâre cu privire la bugetul Serviciului Român de Informații (SRI), Serviciului de Informații Externe (SIE) și al Serviciului de Pază și Protecție (SPP). Astfel, bugetele serviciilor vor fi tăiate, iar cea mai mare reducere, de aproximativ 30%, va fi la SPP. Bugetele SRI, SIE şi SPP vor fi tăiate, iar cea mai mare reducere, de aproximativ 30%, va fi la Serviciul de Pază şi Protecţie

DETALII AICI:  Dăncilă vs. statul paralel: premierul taie din banii a trei servicii secrete

În acest context, PSNEWS.ro a luat legătura, marți, cu Costin Georgescu, fostul director SRI între anii 1997 – 2000, care a atras atenția asupra cele mai recente modificări a Executivului. Concret: Georgescu a declarat că guvernul trebuie să dea mai multe explicații privind reducerile pe care a decis să le facă în bugetul serviciilor.

Chestionat cum vede această reducere bugetară în cazul SRI, SIE și SPP, Costin Georgescu este de părere că guvernul Dăncilă trebuie să explice din ce cauză dorește să aplice reducerile și unde se vor duce banii luați din bugetele lor.

”Depinde la ce capitole a decis guvernul această reducere. Contează foarte mult unde anume se reduce bugetul pentru că dacă este numai o tăiere neargumentată este un lucru foarte periculos, dar poate au avut vreo investiție pe care n-au făcut-o și au renunțat la ea. Văd că și alte ministere au renunțat la unele investiții pe care nu le-au mai făcut și-au luat banii și i-au dus la primării sau ca să susțină mărirea pensiilor și a salariilor. Nu e de mirare. Deci, întâi guvernul să ne spună la ce capitol vrea să facă aceste reduceri, să explice de ce le-au hotărât și, de asemenea, trebuie văzut și unde se duc banii”, a declarat fostul director SRI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *