Skip to content
Politică

UPDATE Declaraţii neaşteptate despre justiţie / Fost judecător CCR, audiat la DNA

UPDATE 10:44

La ieşirea din DNA, fostul judecător de la Curtea Constituţională a României a făcut declaraţii neaşteptate despre justiţie. Cum s-au comportat magistraţii în cazul său.

„Având în vedere situaţia de la Curte, e bine să fiu un simplu cetăţean. E bine să am parte de o anchetă imparţială şi de o justiţie independentă. Justiţia, până acum, s-a dovedit imparţială. Am decis (deşi foarte mulţi spuneau să nu fac acest lucru) pentru a rămâne un simplu cetăţean. Au fost 25 de ani în care am dat dovadă de decenţă şi de conduită profesională. Vreau să trăiesc ca un om obişnuit”, a declarat Toni Greblă.

El a mai opinat că, după o perioadă atât de lungă în activitatea de magistrat, „ai o anumită satisfacţie, dar şi o imensă responsabilitate”.

 

Un fost membru judecător de la Curtea Constituţională a României (CCR) a sosit, miercuri dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Este vorba despre Toni Greblă, acuzat de presupuse fapte de corupţie în legătură cu exporturi ilegale în Rusia, încălcând embargoul impus de Federaţia Rusă. Totodată, fostul magistrat constituţional este învinuit că şi-ar fi sprijinit finul, Ion Bîrcină, să obţină diverse contracte pentru firma acestuia.

Potrivit Realitatea TV, DNA ar fi extins acuzaţiile împotriva fostului magistrat.

“Eu, deocamdată, am înţeles să-mi dau demisia. Acum, sunt simplu cetăţean”, a spus fostul membru CCR, exprimându-şi speranţa că va avea parte de o “anchetă echitabilă”.

Toni Greblă a mai arătat că justiţia trebuie să fie independentă, iar, în ciuda cererilor formulate de procurori, două instanţe au considerat că nu este cazul sa fie luată nicio măsură preventivă, motiv pentru care el este cercetat acum în stare de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *