Skip to content
Politică

Fost jurnalist, reținut 30 de zile pentru evaziune și spălare de bani

" "

ÎCCJ a decis. Fostul jurnalist Dragoș Nedelcu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat de DIICOT de evaziune fiscală și spălare de bani.

„În baza art.223 alin.2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor NEDELCU DRAGOŞ ADRIAN (…) şi MITU BOGDAN VIOREL (…) pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 9 octombrie 2014 până la data de 7 noiembrie 2014, inclusiv”, este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

" "
" "

Prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro, potrivit procurorilor.

Dragoş Nedelcu ar fi înfiinţat mai multe societăţi-fantomă pentru spălarea de bani, sume pe care le-a scos din ţară prin firme off-shore. Acuzaţiile procurorilor sunt conturate în jurul mai multor afaceri în domeniul construcţiilor feroviare pe care Dragoş Nedelcu le-ar fi derulat prin intermediul unor firme fantomă.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi pe şase maşini pe care le deţine familia Nedelcu, între care şi un autoturism marca Ferarri evaluat la peste două sute de mii de euro.

Doi parlamentari, urmăriți penal în același dosar

Fostul jurnalist Dragoș Nedelcu a fost vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al Realitatea TV şi managerul unui post de televiziune. În același dosar, procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de doi parlamentari, precum şi faţă de alte persoane.

În acest dosar, procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de doi parlamentari – un senator şi un deputat – precum şi faţă de alte persoane.

Este vorba de senatorul PSD, Gabriel Mutu și deputatul PPDD Mario, Ernest Caloianu, precizează B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *