Skip to content
Politică

Fost lider PSD trece la dezvăluiri compromițătoare din culisele relației cu Ponta: ”Discutau în biroul lui Victor Ponta….”

Unul dintre foștii lideri ai Partidului Social Democrat a dezvăluit miercuri seară, în emisiunea ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, o discuție privată pe care a avut-o cu Victor Ponta.

Fostul apropiat al lui Victor Ponta și purtător de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a povestit miercuri seară că a fost rugat de Victor Ponta să îl însoțească la o conferință de presă la Iași și întrebat de ce nu îl ia la întâlnirea cu ziariștii pe Gheorghe Nichita, liderul PSD Iași, actualul șef al PSD ar fi replicat următoarele: ”Dă-l încolo pe Gheorghe Nichita. Cine crede că pe vremea lui Adrian Năstase era dictatură în PSD se înşeală. O să le arăt eu lor dictatură.”

În plus, Ivan poveste mecanismul prin care se lua deciziile în PSD: ”Discutau în biroul lui Victor Ponta 3-4 persoane, veneau şi impuneau decizia. Deci e dictatură în PSD, iar eu voi lupta cu Victor Ponta, cu acest dictator închipuit, până când va pleca din politică şi din PSD.”

”Eu am făcut o greşeală fundamentală în 2010, când m-am lăsat păcălit de Victor Ponta şi l-am susţinut. Dacă eu nu-l susţineam pe Victor Ponta în 2010, eu şi încă vreo doi-trei tineri din generaţia noastră, Victor Ponta nu era preşedintele PSD-ului. A ieşit la limită împotriva baronilor, iar eu i-am adus de la Iaşi 34 de voturi. 34 de voturi, dacă luaţi rezultatul de atunci, veţi vedea că aproape că au făcut diferenţa. Mi-am dat seama mai târziu, în schimb, că am făcut o greşeală foarte mare când a venit Victor Ponta la Iaşi.

Eu nu am mai spus asta niciodată. O spun acum în premieră în emisiunea dumneavoastră. A insistat să merg eu cu el într-o conferinţă de presă, el fiind preşedintele partidului. Şi eu l-am întrebat, evident: Dar Gheorghe Nichita … preşedintele organizaţiei. Şi mi-a spus: „Dă-l încolo pe Gheorghe Nichita. Cine crede că pe vremea lui Adrian Năstase era dictatură în PSD se înşeală. O să le arăt eu lor dictatură”. Am crezut că glumeşte atunci.

Dar după aceea faptele lui Victor Ponta, felul în care a condus partidul. Toată perioada în care am fost în Biroul Permanent la PSD-ului nici o decizie nu s-a luat în Biroul Permanent al PSD-ului în cei 2 ani de zile cât eu am fost membru al acestui for. Discutau în biroul lui Victor Ponta 3-4 persoane, veneau şi impuneau decizia. Deci e dictatură în PSD, iar eu voi lupta cu Victor Ponta, cu acest dictator închipuit, până când va pleca din politică şi din PSD.”, a precizat miercuri seară, Cătălin Ivan, în emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV.

De asemenea, fostul purtător de cuvânt al PSD a precizat că Victor Ponta a avut nevoie de el, pentru a-i servi interesele și tocmai de aceea a fost propus în fucția de purtător de cuvânt al PSD și respectiv șef al delegației PSD din Parlamentul European.

”M-a propus în toate funcţiile respective pentru că i-am servit intereselor lui. Avea nevoie de mine şi ca şef de delegaţie în Parlamentul European. Şi el ştie foarte bine ce am făcut acolo pentru el. Nu voi face public pentru că asta a fost misiunea mea acolo în Parlamentul European. Nu-mi pare rău că m-am achitat de datorii faţă de partid în primul rând şi apoi şi faţă de el, evident. Şi ca purtător de cuvânt, ş.a.m.d. Eu cred că ne-a păcălit pe toţi.

Eu cred că Victor Ponta este cel pe care îl vedem astăzi, cel pe care îl vedem de ceva timp încoace, de vreun an, 1 an şi jumătate. Este o vorbă în popor: Dă-i omului puterea şi vei vedea ce caracter are. Acesta este Victor Ponta. Şi dacă a avut reţineri până în toamna acestui an, a avut reţineri pentru că încă nu era hotărât dacă va candida sau nu la preşedinţia României. Nu şi-a permis să-şi arate adevărata faţă pentru că ştia că mai are o bătălie de dus. După ce a pierdut pe 16 noiembrie alegerile nu a mai avut nici o reţinere. Acesta este Victor Ponta, cum îl vedem în aceste zile.”, a mai precizat Ivan.

Reamintim că Organizatia PSD sector 1 Bucuresti a decis, miercuri, excluderea din partid a europarlamentarului Cătălin Ivan.

2 comentarii la “Fost lider PSD trece la dezvăluiri compromițătoare din culisele relației cu Ponta: ”Discutau în biroul lui Victor Ponta….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *