Skip to content
Politică

Fost membru CSM, acuzații dure la adresa lui Toader: Încearcă să atace Justiția

nathanmagnuson.com

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Cristi Danileț, a criticat afirmațiile ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitoare la posibilitatea de a fi creată o listă cu procurorii care au achitări în dosare.

Mai precis, Danileț este de părere că prin intermediul acestor declarații, Toader face presiuni asupra judecătorilor și induce în eroare opinia publică, informează Ziare.com.

„Ministrul face o declaratie hazardata, dupa parerea mea, cu mult prea multa usurinta si se aliaza in acest fel cu toti politicienii care in ultima vreme incearca sa atace Justitia si sa tinteasca personal asupra unor judecatori sau procurori. Sunt multe dintre cazurile incepute de catre procurori care nu pot fi finalizate cu o solutie de condamnare. Nu trebuie sa se nasca in opinia publica aceasta idee ca o persoana, odata trimisa in judecata, ar trebui condamnata sau ca o persoana odata arestata ar trebui condamnata cu executare in penitenciar. (…) Uneori, situatia de fapt se schimba radical: in prima instanta, fata de momentul urmaririi penale sau in apel fata de momentul primei instante. Nu stiu ce vrea sa urmareasca ministrul cu aceasta propunere. Este de-a dreptul periculoasa, asa o consider”, a susținut Danileț.

Afirmațiile fostului membru al CSM vin în contextul în care ministrul Justiției a afirmat marți că ar trebui să fie realizată o listă care să conțină persoanele arestate care ulterior au fost achitate, precum și numele procurorilor implicați în dosarele respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *