Skip to content
Politică

Fost ministru al Transporturilor, despre cum au stricat hotârârile politice autostrada Sibiu-Orăştie

Fost ministru al Transporturilor, despre cum au stricat hotârârile politice autostrada Sibiu-Orăştie

O porţiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi inaugurată în noiembrie 2014, de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus şi premierul Ponta, va fi demolată şi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii, estimâdu-se că lucrările vor fi gata în decembrie.

Fostul ministru al Transporturilor deputatul liberal Alexandru Nazare a declarat, în legătură telefonică directă într-o emisiune moderată de Cosmin Prelipceanu, miercuri seară la postul Digi24, că vina pentru această situaţie aparţine guvernului Ponta care a hotărât peste compentenţa CNADNR, deschiderea traficului pe autostrada Sibiu-Orăştie. Totodată, demnitarul PNL a explicat cine va plăti lucrările de refacere a secţiunii din Autostrada Sibiu-Orăştie:

„Din bani europeni nu mai poate fi platita aceasta autostradă. Gresela de a deschide o autstrada din ratiuni pur electorale ne va costa acum o suma incredibila pe care o platim de la bugetul de stat anul viitor. (…) Problema din punctul meu de vedere e ca s-a luat hotararea politica peste CNADNR, sa se dea drumul la trafic, nu era stabilizata autostrada. Constructorul gasise o solutie de remediere dar n-a putut s-o puna in practic pentru ca a fost fortat sa dea autostrada in folosinta avand  niste zone clare de alunecari importante care au fost identificate. (…) Avem nevoie de o reforma profunda a CNADNR (…) in care monitorizarea lucrarilor sa se faca cu seriozitate, avem nevoie de implicarea guvernului. N-am vazut ministru (Iulian Matache, ministrul Transporturilor-n.r.), avem de două luni de zile. Nu l-am vazut pe primul ministru (…) nu vii sa repari?”, a criticat Nazare lipsa de implicare a guvernanţilor in solutionarea problemei autostrazii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *