Skip to content
Politică

Fost ministru, atac la un deputat PSD: face jocul rușilor de la Gazprom

aktual24.ro

Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei in guvernul Ponta si fost presedinte al Agentiei Europene de Reglementare in Energie, marți, într-o postare pe pagina personală de Facebook, susține ca „marele castigator” al unor modificari legislative initiate de deputatul PSD Iulian Iancu „sunt cei de la Gazprom”.

„Incepem sa ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niste teme care chiar nu sunt importante pentru Romania. Cei de la Bruxelles au inteles foarte bine ca marele castigator al acestor modificari sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!”, scrie Nicolescu pe contul sau de Facebook.

El se refera la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, proiect ce urmeaza sa fie dezbatut astazi in plenul Camerei Deputatilor. Iulian Iancu a initiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune in pericol exploatarile de gaze din Marea Neagra – zacaminte strategice pentru Romania.

Comisia Europeana a criticat amendamentele lui Iancu, aratand ca ar putea incalca libertatile fundamentale prevazute in Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si principiile pietei libere de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *