Skip to content
Politică

Fost ministru de Externe, reacție la teroarea din Bruxelles: „Problema reală este…” EXCLUSIV

Potrivit ultimelor informații, șase explozii au avut loc, marți dimineața, la Bruxelles, dintre care două deflagrații s-au petrecut pe un aeroport din Capitala Belgiei, iar celelalte patru la metrou.

Citește și: UPDATE Încă patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles

" "

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, a oferit o primă reacție redacției PSnews.ro, în care a comentat tragedia petrecută în această dimineață la Bruxelles.

În acest context, Meleșcanu a declarat că „trebuie să ne concentrăm pe cauzele care duc la acest fenomen” (n.r – terorismul), atacurile teroriste fiind „efectele”.

„Încă nu avem toate datele. După toate probabilitățile, este totuși vorba despre un atentat terorist, nu s-a spus nimic altceva că ar fi fost niște explozii care s-ar datora unor alte cauze decât terorismul. Asta dovedește un lucru foarte simplu – că în momentul în care aeroportul este foarte bine securizat, începând de la poarta de îmbarcare, teroristul nu face decât să se mute înainte de control, unde este check-in-ul, unde se pun bagajele, unde, practic, pătrunde toată lumea. Deci, ce vreau să spun este că soluția nu poate să fie aceea de a mișca tot timpul barierele împotriva terorismului într-un loc, pentru că tot timpul vor fi găsite vulnerabilități, până la urmă. Problema reală, din punctul meu de vedere, a terorismului, este să ne concentrăm pe cauzele care duc la acest fenomen. Și aceste cauze sunt conflictele din zona arabă, și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, dacă se dorește cu adevărat să se facă ceva, nu trebuie mers la efecte. Atacurile teroriste sunt efecte. La ce s-a întâmplat nu ai ce să-i mai faci. Trebuie prevenite aceste atacuri”, a declarat Teodor Meleșcanu.

" "

1 comentariu la “Fost ministru de Externe, reacție la teroarea din Bruxelles: „Problema reală este…” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *