Skip to content
Politică

Fost ministru de Externe, tranșant pe tema refugiaților: Izolarea nu duce nicăieri!

Miercuri seară, în emisiunea de la Digi24 moderată de jurnalistul Cosmin Prelipceau, un fost ministru de Externe al României a avut o intervenție în direct pentru a furniza niste opinii avizate privitoare la criza refugaților. Este vorba de Cristian Diaconescu. Intrebat cat de pregatita este opinia publica din tara noastra și cat de pregatiti sunt romanii pentru a accepta ideea unor cote de refugati impuse de catre UE, Diaconescu a afirmat:

„Prevaleaza temerea. Sunt foarte multe semnale publice confuze si destul de veninoase in legatura cu pericolul pe care acesti oameni ar putea sa le genereze.  Este vorba de o criza umanitara, (…) securitatea nationala va ramane. Impactul dintre opinia publica si acesti oameni trebuie sa fie mediat… Sunt obligatii de functionare care arata faptul ca traiesti intr-un stat functional.  Daca mergem la intamplare, opinia publica ramane refractara. Statele europene vor reusi cel putin in aceasta faza sa gestioneze aceasta situatie ajutandu-se una pe alta.”

Referitor la faptul dacă ar exista vreo parte pozitivă în primirea refugiatilor peste cota acceptata, fostul ministru de Externe a răspuns: „Da, daca Romania face acest gest inpreuna cu alte gesturi si activitati implicate la nivel decizional la Bruxelles. Romania nu trebuie sa ramana un fel de cordon sanitar pentru zona centrala a Europei. Romania poate pretinde un statut special ca parte integranta a Eruropei. (…) Izolarea nu duce nicaieri.”, a punctat Cristian Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *