Skip to content
Politică

Fost ministru de Finanțe acuză Guvernul că a plagiat bugetul pe 2015

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a acuzat Guvernul că a plagiat Bugetul pe 2015. Acesta a declarat în timpul ședinței plenului reunit al Parlamentului, că bugetul propus de Guvernul Ponta pentru anul 2015 este „identic cu cel din 2014, deci este plagiat”.

Ialomițianu a adăugat că Guvernul avea obligativitatea, potrivit prevederilor legii nr. 69/2010, să elaboreze și Strategia fiscal-bugetară, nu numai proiectul de buget pe anul 2015.

„Este pentru prima dată când, în Parlament, se dezbate un buget cu încălcarea legii. Potrivit legii 69/2010, Guvernul era obligat să elaboreze Strategia fiscal-bugetară. Este un document de putere publică, dar eu cred că Guvernul are o scuză, pentru că acest Guvern va fi pe o perioadă de trei luni, că așa arată și bugetul. Și atunci, sigur că nu s-au mai chinuit să elaboreze și strategia. Este un buget fără viziune economică, un buget cârpit cu niște promisiuni electorale pentru supraviețuire. Bugetul de stat pe 2015 este identic cu cel din 2014, deci este plagiat”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *