Skip to content
Politică

Fost ministru în Guvernul Ponta, acuzații fără precedent la adresa Executivului: „Legiferează hoția”

Un fost ministru din Guvernul Ponta lansează acuzații extrem de dure la adresa Guvernului, susținând că „legiferează hoția”. Potrivit fostului ministru al Apelor și Pădurilor Lucia Varga, noul Cod Silvic  va permite taierea ilegala de padure si favorizeaza aparitia de monopoluri legale.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Lucia Varga sustine ca „1,2 milioane de hectare de padure vor fi administrate de azi pe maine, nu pe 10 ani, asigurand continuitate, ordine in lucrari. Este lasata la-ndemana proprietarilor si a padurarilor exploatarea padurii.”

Fostul ministru a explicat de ce prevederea antimonopol din lege ar favoriza in mod pervers tocmai marile companii de pe piata: „daca pana la 30% nu e monopol, inseamna ca nu ma opreste nimic sa cumpar 30%”.

Potrivit acesteia, cea mai mare problemă a noului Cod Silvic este articolul 20, care permite tăierea pădurilor fără aranjament silvic. Prin această măsură, Lucia Varga consideră că se legiferează hotia si coruptia in silvicultura”.

„Articolul 20 care permite taierea padurilor pana la 10 hectare fara amenajament silvic. Fara acest articol am putea sa votam acest cod, desi el nu rezolva problemele, dar macar introduce dreptul de preemtiune pentru operatorii din industria mobilei.

Dar daca se mentine acest articol 20, inseamna ca 1,2 milioane de hectare de padure sunt expuse defrisarilor ilegale. Se legifereaza hotia si coruptia in silvicultura” , a transmis Lucia Varga.

Intrebata ce inseamna acest amenajament, Lucia Varga a precizat:

„Un document care spune cum se administreaza padurea pe o perioada de 10 ani. Ce lucrari de ingrijire se fac, ce lucrari de extragere a masei lemnoase ajunsa la maturitate, care sunt lucrarile de regenerare, de plantare a arborilor, de conservare a padurii.

Conform acestui Cod Silvic, 1,2 milioane de hectare de padure vor fi administrate de azi pe maine, nu pe 10 ani, asigurand continuitate, ordine in lucrari. Este lasata la-ndemana proprietarilor si a padurarilor exploatarea padurii”.

1 comentariu la “Fost ministru în Guvernul Ponta, acuzații fără precedent la adresa Executivului: „Legiferează hoția”

  1. Asta a stat ca o curca in lemne pe postul de ministru pana mai ieri si nu a fost in stare sa faca nimic in acest sens, iar acum dintr-o data s-a luminat ! Cand a fost votat Codul, se batea cu tigla in piept ca e meritul ei. Acum, cand au fost afectate interesele personale ale lui Iohannis si a trimis Codul inapoi in Parlament, s-a trezit si ea ca nu stiu ce nu e in regula. Eu zic sa dormi in continuare madam, cum ai facut-o cand erai ministru. Si lasa tu parerile astea aparute din senin intru protectia intereselor lui Iohannis si a firmelor lui de casa, ca nu mai tin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *