Skip to content
Politică

Fost ministru: Negocierile cu China au crescut înainte de alegeri

Analistul economic Lucian Isar, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a subliniat că negocierile Guvernului României cu omologul chinez au crescut în proximitatea alegerilor prezidențiale, atrăgând atenția că înțelegerile riscă să alunece în tiparul unui parteneriat strategic.
„China este un partener abil, puternic, invitat să facă investiții. Maniera în care este invitată să facă investiții, de la Dragnea, la Ponta, ministrul Economiei, sugerează mai mult decât o invitație pe care o faci către orice mare partener. A trecut o nouă OUG care permite cumpărarea activelor de la ENEL de către o companie de stat, respectiv de către companii din China. Cei cu care noi dintr-odată negociem sunt companii chineze. Acestea nu mai sunt investiții cu care putem să ne jucăm. Vorbim de două rectoare nucleare, de Muntenia Sud”, a declarat Lucian Isar, la Realitatea Tv.
Isar a subliniat că legătura cu China s-a fortificat în ajunul campaniei electorale.

„Această exuberanță de a negocia și de a semna dintr-o dată a crescut în proximitatea campaniei electorale. Toate acestea învolburări au crescut în apropierea alegerilor”, a mai adăugat acesta.

sursa: dcnews

1 comentariu la “Fost ministru: Negocierile cu China au crescut înainte de alegeri

  1. Dupa ce a primit un post in GUVERN– plecand suparat impreuna cu un alt destept din cei 15 mii de specialisti unul IONESCU critica orice politica guvernamentala . In ROMANIA sa asteptam sa invrsteasca EXTRATERESTRI——CHINA— investeste in ANGLIA 17 miliarde de euro dar englezii -E- comunisti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *