Fost ministru PDL acuză guvernul că suspendă statul de drept

Liderul PDL Anca Boagiu a criticat modul în care guvernul a acționat în privința ordonanței de urgență care le permite primarilor să se mute la ce partid doresc, dar și felul în care s-a realizat procedura de nominalizare de către România a unei persoane care să ocupe portofoliul de comisar european.

Fostul ministru consideră că, prin OUG adoptată, „Guvernul lui Victor Viorel Ponta și-a asigurat „flota” pentru alegerile prezidențiale (…) Pur și simplu a suspendat statul de drept pentru 45 de zile.

Aceasta precizează că „la nici două zile de la „joia neagră”, Victor Viorel Ponta mai calcă în picioare o lege a statului român. Potrivit Legii 373/2013, privind cooperarea între Parlament și Guvern, în domeniul afacerilor europene, Parlamentul trebuie informat de Guvern cu privire la persoanele desemnate să ocupe funcții la nivelul UE. Tototdată, comisia de specialitate din Parlament trebuie să audieze persoana nominalizată pentru funcția de comisar european. Această procedură nu a existat. Ca și cum legea nu ar fi existat”.

Boagiu mai afirmă că „de altfel, și în cazul primei nominalizări, aceea a domnului Dacian Cioloș, procedura cerută de lege a fost ocolită”.

Anca Boagiu încheie prin a spune că „modul în care Victor Viorel Ponta întelege și respectă statul de drept nu mai are nevoie de nici un alt comentariu. Este evident că pentru premierul României legea nu există atunci când are în vedere interesele sale de grup și ale baronilor PSD. Modul în care a încălcat procedurile cu nominalizările pentru Comisia Europenană nu face decât să pună din nou România într-o lumină nefavorabilă. Toate acestea în contextul unui conflict la granițele țării, când angajamentele strategice ale României ar trebui să fie mai puternice ca oricând”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: