Fost ministru PNL îi desființează pe liberali după aderarea oficială la PPE

În cursul zilei de ieri, PNL, alături de PMP, a fost oficial acceptat în cadrul PPE, element taxat dur de către liderii partidului lui Tăriceanu.

Pornind de la acest aspect, senatorul PLR Daniel Barbu, precizează că această afiliere oficială a PNL la PPE reprezintă consfințirea încetării activității politice a Partidului Național Liberal așa cum a fost el cunoscut opiniei publice din România.

Vicepreședintele PLR a subliniat că prin acest demers, PNL a făcut noi pași către subordonarea față de Traian Băsescu.

„Ziua de joi a consfințit, dacă mai era nevoie, abandonarea de către PNL pentru totdeauna a identității sale politice liberale. Astfel, afilierea cu acte depline la Partidul Popular European reprezintă certificarea încetării existenței Partidului Național Liberal, finalizarea unei etape a vieții politice românești prin dispariția partidului istoric PNL, după 139 de ani. PNL și PMP au intrat de mână, sub oblăduirea lui Traian Băsescu și a PDL, în PPE.

Înfrățirea cu partidul care a batjocorit voința a milioane de români este doar un prim pas în „rebranduirea” noului PNL într-un PDL ascuns sub culorile galben – albastru. După ce au țopăit de fericire la auzul imnului PDL „Verde înrourat”, cei din PNL pregătesc deja ropotele de aplauze pentru Elena Udrea și Traian Băsescu, noii lor lideri spirituali”, afirmă Daniel Barbu prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

”Chiar dacă acum se declară împotriva oricărei colaborări cu Elena Udrea sau PMP, PNL va ajunge în scurt timp sub conducerea protejatei lui Traian Băsescu. Deja primul pas a fost făcut odată cu trecerea la PPE, partidul care l-a susținut pe Traian Băsescu și a făcut o propagandă împotriva intereselor românilor. Totodată, Băsescu a trasat deja linia politică pentru partidele din subordinea sa, dictându-le celor din PMP să facă alianță cu PDL. Însă, în acest moment PDL se identifică PNL-ului, ceea ce face clar întregul joc al lui Băsescu, Udrea, Blaga și Iohannis.

În consecință, PNL va ajunge, cu pași repezi și iremediabil, să fie subjugat intereselor lui Traian Băsescu și ale acoliților săi. Trecerea deplină a PNL la PPE prin consfințirea de către conducerea Popularilor Europeni a acestei integrări a PNL-ului, reprezintă o zi tristă pentru cei care au crezut în PNL și în valorile promovate de acesta. În acest moment, singurul partid care și-a asumat salvarea de la dispariție a liberalismului și continuarea sa pe scena politică din România este Partidul Liberal Reformator, cel care va duce mai departe tradiția liberală românească”, a mai declarat Daniel Barbu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: