Skip to content
Politică

Fost ministru PSD: Ponta şi Bica, de vină pentru problemele din justiţie

imagebase.net
" "

Un fost ministru al Justiţiei îi consideră pe Victor Ponta şi pe Alina Bica de vină pentru actualele probleme din domeniu.

Este vorba despre Rodica Stănoiu, care, marţi seară, a fost invitata lui Silviu Mănăstire în emisiunea „Dosar de Politician” de pe B1 TV. Stănoiu a vorbit despre situația actuală din justiție și despre ce a creat conjuctura actuală, în care DNA dispune reținerea și face dosare penale pentru numeroase figuri din politică și administrație.

" "
" "

„Nu s-a schimbat aproape nimic în statut. El a devenit mai mic și, în principiu, din punct de vedere juridic ar avea mai puțină putere decât avea în perioada în care era PNA. S-a schimbat conducerea, s-a schimbat modul de lucru și s-a schimbat mai ales Codul de Procedură Penală”, a afirmat Rodica Stănoiu despre evoluția DNA-ului.

Concret, în opinia ex-demnitarului, „Codul de Procedură Penală a introdus, a împrumutat din legislația anglo-saxonă niște instituții fără să asigure garanția procesuală pentru fiecare dintre ele ca să funcționeze ca acolo și fără să aibă structurile de acolo pentru ca să poată funcționa”.

„Responsabilul clar al acestei situații este Parlamentul. Legile sunt proaste pentru că acolo lucrurile nu merg cum trebuie. Pentru că sunt incompetenți, pentru că dacă numărați juriștii din Parlament toți o să vedeți că au studii pe la distanță, pe la a treia a patra facultate.

E doamna Bica, e domnul Ponta, e Parlamentul. Domnul Ponta a fost în Parlament tot timpul la comisiile de modificare a codurilor. A fost un fel de tată, doamna Bica un fel de mamă și domnul Ponta un fel de tată a codurilor. Este un lucru pe care nu îl iert PSD-ului: codurile, a comentat Rodica Stănoiu despre cum a apărut situația actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *