Un fost ministru din Guvernul Ponta este audiat în acest moment la Direcția Națională Anticorupție. Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, este audiată în ancheta legată de pesionarea soţului său.
Mariana Câmpeanu a demisionat pe 25 februarie din funcţia de ministrul al Muncii după apariţia informaţiilor potrivit cărora şi-a pensionat soţul, acordându-i totodată, în mod discutabil, cel mai înalt grad de invaliditate, potrivit evz.ro
În urmă cu nouă ani, pe vremea când la conducere se afla Mariana Câmpeanu, Casa de Pensii Ilfov i-a acordat soțului acesteia, în condiții controversate, pensie și indemnizație de însoțitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate. Ea a fost acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid, deşi acesta este sănătos, poate merge ca un om normal. Mai mult el şi-a reînoit permisul de conducere, în urmă cu şase ani.
Nu e normal ca un polițist să se pensioneze la 45 de ani, susține Ludovic Orban: Nu mi se pare just!
Numirea prefectului de Cluj reaprinde revolta disidenților din PNL: „Sunt mulți nemulțumiți de cum este condus acest partid!”
Ce șanse au PMP și Pro România să mai revină pe scena politică după rezultatele slabe din 2020
Cum se apără deputatul PNL care a votat amendamentele PSD la buget: Unele erau foarte bune
Picătura care a umplut paharul. Cum se poate destrăma coaliția de guvernare după clasarea dosarului 10 august
În 2005, soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor. Iulian Câmpeanu a obţinut indemnizaţia fără a avea un certificat medical foarte clar şi chiar dacă avea domiciliul în Bucureşti.
Indemnizaţia pentru însoţitor, de care soţul ei beneficiază din 2005, pe lângă pensie, se ridică după calculele Centrului de Investigaţii Media, la peste 54.000 de lei (valoarea indemnizaţiei era în 2005 de 310 lei, iar în 2013 de 633 de lei).
Cât despre valoarea pensiei, aceasta a trecut de la suma de aproape 340 de lei, aferentă pensiei de invaliditate acordate în 2005, la suma de aproximativ 930 de lei, de care beneficiază din 2009, de când a trecut la pensia acordată de drept, după ce a ajuns la vârsta de pensionare.
Ce sume astronomice :)) de cei care fura miliarde nu Ziceti nimic?