Skip to content
Politică

Fost ofițer SRI, ipoteze incendiare despre MRU, SIE și Iohannis EXCLUSIV

cotidianul.ro

Un fost ofițer al SRI lansează ipoteze incendiare despre plecarea ex-prim-ministrului Mihai-Răzvan Ungureanu (MRU) din SIE, serviciu al cărui director a fost până în prezent.

CITIȚI ȘI: Demisie răsunătoare: Ungureanu pleacă de la SIE

Este vorba despre fostul ofițer de contraspionaj Daniel Savu, în prezent senator plecat din PSD în Partidul România Unită (PRU). Parlamentarul a declarat, luni, pentru PSnews.ro, că, „în general, din fruntea serviciilor de informații nu-ți dai demisia decât dacă ești constrâns să o faci”.

Concret, solicitat să precizeze cine l-ar fi constrâns pe MRU să plece din SIE, Savu l-a indicat pe președintele Klaus Iohannis, despre care presa a relatat că ar avea un conflict cu Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Numai președintele Iohannis (l-ar fi putut constrânge – n.r.). Cred că peste domnul Ungureanu este doar președintele Iohannis. Probabil că recentele conflicte cu președintele Iohannis l-au pus pe domnul Ungureanu să demisioneze. S-ar putea să i se fi pus în vedere acest lucru. Există un precedent în demisia domnului Maior (George Maior – n.r.) de la SRI: tot așa – i-a fost cerută de către domnul președinte Iohannis. Am luat act de ea după ce a scris-o așa, cam pe colțul mesei (ca să mă exprim elegant). Atunci, s-a întâmplat să existe aceeași procedură ca în cazul domnului Mihai-Răzvan Ungureanu – mai ales că în spațiul public, în ultima perioadă, au apărut nenumărate controverse cu președintele Iohannis”, a detaliat Daniel Savu.

Întrebat dacă l-ar vedea pe Mihai-Răzvan Ungureanu în politică, Daniel Savu a răspuns că acesta „a fost tot timpul în politică – el a fost politician”.

„Și, la un moment dat (în mod ilegal), deținea și calitatea de premier, și calitatea de șef al unui serviciu secret (tot SIE). Știți că nu-și dăduse demisia în termenul prevăzut de lege. Adică era un fel de incompatibilitate. Deci a fost în politică – n-ar fi o surpriză pentru nimeni să meargă mai departe în politică. Eu chiar cred că va merge în politică cu partidul domnului Nicușor Dan, pentru că – din punctul meu de vedere – au la bază aceleași burse Soros”, a completat Savu.

La insistențele noastre – legate de posibilitatea ca PRU să îl primească pe MRU -, Daniel Savu a reacționat sceptic, arătând, în schimb, spre Uniunea Salvați România (USR), formațiune condusă de către Nicușor Dan.

„Nu sunt eu cel care fac primirile (în PRU – n.r.), dar eu nu m-aș mândri cu o asemenea achiziție, pentru că avem două concepte diferite: noi suntem pentru România (cei din PRU suntem niște patrioți români). Dânsul nu știu dacă poate fi numit în felul ăsta”, a încheiat senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *