Skip to content
Politică

Fost prefect de Galați, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție

debraila.ro

Cătălin Emanoil Bocăneanu, fost prefect din județul Galați, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupție.

Decizia privind condamnarea fostului prefect a aparține Curții de Apel Galați și este definitivă, informează Mediafax.ro.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu închisoare, fostului prefect i s-au interzis o serie de drepturi pentru o perioadă de 4 ani, pentru fapte pe care le-a comis în anul 2013, atunci când ocupa respectiva funcție publică.

Bocăneanu a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Galați, în februarie 2014, după ce în toamna anului 2013 fusese arestat preventiv în aceeași cauză.

Fostul prefect a fost denunțat de o angajată a Serviciului Judeţean de Evidenţă a Persoanei. În urmă cu un an, Bocăneanu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să angajeze un asasin pentru a o ucide pe cea care l-a denunțat.

În 2013, Emanoil Bocăneanu a făcut presiuni și l-a amenințat pe directorul executiv al Direcției Județene pentru Evidența Persoanei Galați, cu scopul determinării acestuia din urmă să o angajeze pe o apropiată a soției sale.

De asemenea, Bocăneanu s-ar fi implicat activ în perioada 2012-2013 în facilitarea angajării lui Balaban Vasile la IGSU Galați, fiind membru în comisia de concurs. În același timp, fostul prefect l-ar fi determinat pe un alt candidat să nu își pună în valoare cunoștințele pentru postul la care era candidat, mai adaugă sursa citată.

Emanoil Bocăneanu i-ar mai fi determinat, în perioada 2012-2013, în calitate de prefect, pe angajații Direcției pentru Evidența Persoanei Galați să prelungească suspendarea din activitate a unei angajate a unității, faptă pentru care a primit în schimb sume de bani.

În anul 2013, fostul prefect ar fi intervenit, de asemenea, în două situații, la ofițeri ai Poliției Rutiere Galați, pentru ca u subordonat al său să fie sancționat doar cu avertisment pentru mai multe fapte săvârșite în trafic.

Având în vedere toate aceste fapte și acuzații, după 3 ani de judecată și peste 50 de termene, judecătorii de la Tribunalul Galați au decis în toamna anului 2017 contopirea mai multor pedepse, rezultând în final condamnarea fostului prefect la 8 ani de închisoare.

Puteți citi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *