Skip to content
Politică

Fost premier analizează cartea Adrianei Săftoiu: Uită de diverse episoade

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, analizează cartea „Cronică de Cotroceni” lansată de Adriana Săftoiu. Năstase arată că „Adriana Săftoiu ‘uită’ însă diverse episoade” și oferă ca exemple „acuzaţiile referitoare la fraudarea alegerilor”, dar și „celebrul ‘bilet’ pe care mi l-a dat ‘pe şest’ Traian Băsescu la dezbaterea din primul tur al alegerilor fusese publicat de Vadim Tudor cu vreo zece ani înainte”.

„Autoarea acestei confesiuni devastatoare pentru profilul si caracterul lui Basescu, considera ca el nu a avut inteligenta , nici abilitatea de a-si face aliati. „A avut insa supusi”.  In plus, „Traian Basescu a avut momente de delir mistic”. El nu a cautat „sa raspunda la nevoile poporului ci si-a impus vrerea sa”. „Traian Basescu actioneaza resentimentar” si „incearca limitele functiei, cu nerusinare si dispret”.

Acesta este personajul pe care Adriana Saftoiu l-ar vota din nou la alegerile prezidentiale din 2004!

Cand relateaza diverse momente din perioada pre-electorala sau din timpul alegerilor din 2004, Adriana Saftoiu „uita” insa diverse episoade, cum ar fi cel al acuzatiilor referitoare la fraudarea alegerilor. Era totusi o chestiune de „comunicare publica”. Iar celebrul „bilet” pe care mi l-a dat „pe sest” Traian Basescu la dezbaterea din primul tur al alegerilor fusese publicat de Vadim Tudor cu vreo zece ani inainte. Mai multe detalii am dat in cartea mea „Cele doua Romanii”. In fine…Romania trebuia salvata si Adriana Saftoiu avea la indemana eliberatorul. El insa a tradat cauza talibana a anticomunismului si „s-a urcat in pat” cu dusmanul. De altfel, considera ea, „au fost doua teme majore care au devenit acute din primele doua luni de mandat si s-au cronicizat timp de zece ani: casa din Mihaileanu si Elena Udrea”, scrie fostul prim-ministru pe blogul personal.

Sursa foto: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *