Skip to content
Politică

Fost premier francez: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României

România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi, afirmă fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP şi posibil candidat la preşedinţia Franţei, notează mediafax.ro.

Într-un interviu acordat postului TF1, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, în contextul în care candidează pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) şi pentru funcţia de preşedinte al Franţei.

François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +”.

„Este necesară crearea unui corp european al poliţiei de frontieră, iar Franţa trebuie să preia responsabilitatea acestei iniţiative, în cooperare strânsă cu ţări afectate de imigraţia masivă, precum Italia, Spania, Grecia şi Malta”, a spus Fillon.

„Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”, de unde vin cei mai mulţi romi în Franţa, a adăugat Fillon, conform TF1.

În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi. Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuală” organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv.

În plus, Fillon vrea şi înăsprirea condiţiilor de obţinere a cetăţeniei franceze. „În prezent, condiţiile sunt prea disparate, iar dobândirea cetăţeniei franceze este aproape automată”, afirmă fostul premier francez.

2 comentarii la “Fost premier francez: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României

  1. Cum adica, tigani si cersetori si prostituate si banditi romani in Franta ??? Vai, dar nu se poate, domnule Fillon ! Aia este diaspora noastra, in marea ei majoritate, (si sper sa ma ierte oamenii seriosi de pe acolo ca nu ii pot diferentia !), diaspora pentru care societatea civila asta ACL-ista se rostogoleste pe aici in calduri, agitata de Macovei ? Adica aia care tipa de dreptul la vot, dar uita ca pentru partea asta obscura a diasporei nu putem intra in Schengen ? Si pentru EADS-ul lui Blaga ? Ce ziceti, punem si noi ceilalti de o mitingeala impotriva astora ? Ca de data asta chiar ar fi vorba de statul de drept si destinul european al Romaniei ! Ala normal, nu ala basist !

  2. Da ‘ nenea Fillon nu e ,cumva, popular?Parca domnii populari ,in frunte cu francezul Joseph Daul, il sprijina pe Iohannis!Cred ca Fillon nu a aflat ca in Romania e campanie si una din temele favorite ale candidatului „popular”” este tocmai diaspora romaneasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *