Skip to content
Hunedoara Știri locale

Fost primar PSD, condamnat la 6 ani de închisoare, la un pas de liberare după doar 2 ani petrecuți după gratii

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, condamnat în anul 2017 la 6 ani de închisoare cu executare, a fost propus pentru liberare condiţionată, dosarul său fiind înscris pe rolul Judecătoriei Deva şi având ca prim termen data de 23 decembrie, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată.

Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale.

Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

În prezent, Muntean se află închis în Penitenciarul Deva şi munceşte la biblioteca închisorii.

Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012. În anul 2012, Muntean a fost ales deputat, iar în anul 2016 a câştigat, din nou, Primăria Deva, pe care a condus-o până în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *