Skip to content
Politică

Fost primar vâlcean trimis în judecată pentru un prejudiciu de milioane de euro

impactreal.ro

Petre Popescu, fost primar al comunei vâlcene Boișoara, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar ce vizează retrocedări ilegale a unor suprafețe imense de pădure. alte 5 persioane din fosta administrație locală și încă un sătean fiind inculpați în același caz.

Conform datelor prezentate de DNA, într-un comunicat de presă remis PSNews.ro, Popescu, viceprimarul Mihai Săndulache, secretarul primăriei Spiridon Piloiu și alți 3 consilieri locali au pus în posesie o obște din zonă pe suprafețe care fuseseră retrocedate deja.

În urmă cu 11 ani, comisia locală condusă de Petre Popescu, din care făceau parte și ceilalți reprezentanți ai administrației locale a decis să acorde dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 2.032,8 ha teren cu vegetație forestieră pentru obștea condusă de Gheorghe Popescu, fără ca aceasta să formuleze cerere de reconstituire a dreptului de proprietate și fără a dovedi că a avut în proprietate suprafețe de teren forestier.

Ulterior, pe baza amplasamentului silvic realizat de inculpatul Popescu Mihail Doru, membrii Comisiei au semnat procesul verbal de punere în posesie, pentru suprafața de 1.328,2 hectare, aceste demersuri conducând, în final, la emiterea titlului de proprietate pentru suprafața respectivă.

 În realitate, a fost retrocedată o suprafață totală de 2.125,1 hectare cu vegetație forestieră, ce cuprindea terenuri care, anterior, au fost restituite, în baza legilor fondului funciar altor proprietari (persoane fizice și juridice, iar o suprafață de 249,50 ha constituia fond forestier național al statului)”, arată procurorii anticorupție în comunicatul de presă.

Prejudiciul total, reprezentând paguba adusă atât Statului Român, cât şi  persoanelor fizice și juridice deposedate de terenurile lor,  a fost estimat la 36.535.228,75 lei (echivalent 11.509.696 euro).

În același timp, anchetatorii au stabilit că obștea a realizat unui folos necuvenit în același cuantum, în acest caz luându-se și măsura  sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, se mai arată în comunicatul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *