Skip to content
Politică

Fost procuror, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat definitiv un fost procuror la cinci ani de închisoare în urma unor fapte de spălare de bani, fals intelectual și luare de mită.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o condamnare de cinci ani de închisoare fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, din județul Ilfov, potrivit agerpres.ro.

Faptele pentru care a fost condamnat Tomiță Neagu privesc spălarea de bani, falsul intelectual și luarea de mită. Pentru fiecare dintre acestea, fostul procuror a primit condamnări cuprinse între unu și cinci ani, pedepsele fiind contopite, urmând să o execute pe cea mai mare, cea de cinci ani.

În perioada 2009 — 2010, Tomiță Neagu, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu complicitatea soției sale, a lui Adrian Zamfirachi și a lui Ovidiu Szasz, a primit de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, ca mită, mai multe bunuri, pentru a fi soluționate dosarele penale în care Mladin era cercetat, aflate în lucru pe rolul Parchetului pe care Neagu îl conducea.

Soții Neagu au primit de la Mladin un teren intravilan de 1.000 metri pătrați și în plus acesta le-a achitat cheltuielile de cazare de 3.000 de dolari, pentru un sejur petrecut de cei doi în orașul Beverly Hills din SUA și le-a remis un televizor de 8.000 de lei.

În perioada 2009 — 2011, în declarația de avere, soții Neagu au menționat în fals că au împrumutat de la Zamfirachi 10.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *