Skip to content
Politică

Fost şef al serviciului secret al Ministerului Justiţiei, AUDIAT în Comisia SIPA

jurnalul.ro
" "

Un fost șef al serviciului secret al Ministerului Justiţiei, este audiat, marți, în Comisia parlamentară de anchetă pentru SIPA.

Mai exact, este vorba despre fostul şef al serviciului de informaţii al Ministerului Justiţiei din perioada 2001-2003, generalul Marian Ureche, care este audoat cu ușile închise, potrivit EVZ.ro

" "
" "

Reporterii EVZ au stat de vorbă cu Marian Ureche, care a declarat că prima mare bătălie pe SIPA a fost declanşată în 2003: generalul a fost chemat atunci de apropiaţi ai premierului Adrian Năstase şi chestionat dacă e oportună înlocuirea Rodicăi Stănoiu de la conducerea Ministerului Justiţiei cu un parlamentar PSD, care era chiar prieten al şefului SIPA.

„Facultatea de Drept, parlamentar PSD. Fac această precizare, întrucât acest profesor, prieten apropiat al subsemnatului, aflat în anturajul Prim-ministrului Adrian Năstase cu câteva zile înainte de episodul „Parlament” și în timp ce ministrul Rodica Stănoiu se afla la Strassbourg, mă invitase la o discuție. Mi-a transmis astfel un mesaj: acela că Adrian Năstase i-a recomandat să mă contacteze pentru a-mi cunoaște părerea în legătură cu oportunitatea numirii profesorului respectiv în funcția de ministru al Justiției.

L-am rugat să-i transmită Premierului că nu consider potrivită această schimbare întrucât doamna Rodica Stănoiu este un om de maximă valoare și seriozitate care se bucură de aprecierea magistraților, ca și a unor importante instituții europene. Am considerat că nu am dreptul să fiu subiectiv și să aleg parteneriatul cu un prieten aflat în relații cu unele persoane de o moralitate îndoielnică, în detrimentul unui om echidistant politic, un intelectual rasat și om de maximă seriozitate: Rodica Stănoiu”, şi-a amintit generalul Ureche pentru EVZ.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *