Skip to content
Politică

Fost șef al SIE dezvăluie ce riscă Băsescu în următoarea perioadă. Cine ar putea să îl tragă la răspundere pe șeful statului

După ce președintele României, Traian Băsescu, a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că actualul premier, Victor Ponta, a fost ofițer SIE, în perioada 1997-2001, în spațiul public au apărut dezbateri cu privire la ce riscă șeful statului după o astfel de afirmație.

Citește și: Ce scrie în Codul Penal și în legea securității naționale despre divulgarea de informații secrete. Ce pedeapsă riscă șeful statului

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea, consideră că președintele Traian Băsescu nu poate răspunde în fața Parchetului Militar pentru declarațiile despre presupusul trecut al lui Victor Ponta în Serviciile Secrete, deoarece se bucură de imunitate, dar că poate fi audiat de Parlament, potrivit dcnews.ro.

Întrebat, marți seară, la Digi24, dacă a semnat pentru cooptarea lui Victor Ponta în corpul de agenți sub acoperire ai SIE, Cătălin Harnagea a răspuns: „Zâmbesc încă de azi dimineață. Mi se pune aceeași întrebare, răspund în același mod. Cum a raspuns și vechiul director al SIE: nu pot să infirm sau să confirm”.

Cătălin Harnagea a condus SIE între anii 1997-2001, perioadă în care Traian Băsescu susține că Victor Ponta a fost ofițer acoperit operativ.

„În cazul președintelui, datorită imunității extinse nici măcar procuratura militară, care este îndreptățită în această situație, pentru că SIE este o unitate militară, totuși este sub legile militare, deci, în acest caz, numai Parlamentul ar putea să îl cheme pe președinte, este singurul în fața căruia președintele nu are imunitate, este singurul care poate să îl suspende, poate fi chemat în Parlament și să răspundă despre afirmațiile sale”, a precizat marți, Cătălin Harnagea.

2 comentarii la “Fost șef al SIE dezvăluie ce riscă Băsescu în următoarea perioadă. Cine ar putea să îl tragă la răspundere pe șeful statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *