Fost șef al SRI, despre candidatul-agent secret

Declarația președintelui Băsescu conform căreia există, printre prezidențiabili, un fost ofițer sub acoperire a stârnit multe uimiri, dar și curiozități.

Unul dintre foștii șefi ai Serviciului Român de Informații susține că Traian Băsescu a procedat greșit, când a spus acest lucru public.

„Nu e bine nici pentru România, nici pentru serviciile noastre o asemenea situație, fiindcă într-o democrație serviciile nu se amestecă în viața politică și nici politicul nu trebuie să se amestece în viața serviciilor. Fiecare trebuie să își facă datoria”, a spus Costin Georgescu la un post de televiziune.

„Un om politic, în special când vrei să-l pui șef de stat, el trebuie să fie o persoană total transparentă. Când nu știi despre ei totul se pot întâmpla lucruri care scapă de sub control”, a adăugat el.

Potrivit fostului șef SRI, „faptul că un candidat poate sa fie un ofițer sub acoperire, că președintele, dacă a ieșit cu o asemenea informație, înseamnă ca e documentat. Și ar fi trebuit să îl cheme pe acel ofițer acoperit și să îi atragă atenția și șefilor lui direcți să se retragă din aceste încercări. Dar nu să facă public acest lucru. E vorba de imaginea României”.

Doi dintre candidații la Președinție, Monica Macovei, respectiv Klaus Iohannis, s-au distanțat de afirmația făcută de Traian Băsescu, susținând că NU au fost ofițeri sub acoperire.

Șeful statului a atenționat că în cazul în care prezidențiabilul în cauză nu va recunoaște că a fost ofițer sub acoperire, o va face chiar el însuși, în mod public.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: