Skip to content
Politică

Fost șef DIPI: Se cheltuiau bani pentru cadouri, Coldea a primit un ceas!

www.myploiesti.ro

Invitat, duminică seara, în platoul postului de televiziune Antena 3, un fost şef în cadrul DIPI a făcut publice o serie de detalii din neregulile descoperite.

Astfel, Cosmin Botila susţine că ceasul care apare în rechizitoriul prin care Gabriel Oprea şi şefi din DIPI au fost trimişi în judecată pentru folosirea fondurilor operative ale departamentului era pentru Florian Coldea, cadou cu ocazia aniversării a zece ani la conducerea SRI.

„Nota de constatare şi ce a deranjat era că acel capitol nereguli începea cu primul adjunct al şefului DIPI. Asta a fost problema, că ne-am permis. (…) Secretizăm, din păcate, aproape tot, asta este o problemă. Spectaculosul e acoperit aici de secretizare. Când ne-am asumat sarcina de a sesiza, nu ne-am dus acolo ca să scăpăm, am mers pe cale ierarhică. Ni s-a spus la început, va rog eu nu dă bine, nu merge să îl pui pe adjunctul meu aici. Da, ne cereau să scoatem acele persoane din anchetă. (…) Este o faptă din 2015, cine făcea în 2015 zece ani la conducerea instituţiei? Ghici ciupercă ce e. Da, Florian Coldea, ceasul era pentru el. Sunt câteva detalii care au fost aflate pe parcursul anului, nu cu ocazia controlului respectiv”, a declarat Cosmin Botila, fost şef sector control în Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI, potrivit Antena3.ro

Amintim că este vorba despre un ceas care apărea ca fiind achiziţionat din fondurile DIPI, despre care procurorii DNA susţin că au fost deturnate de mai mulţi angajaţi ai MAI, printre care şeful departamentului de la acea vreme, Nicolae Gheorghe, şi fostul ministrul al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

1 comentariu la “Fost șef DIPI: Se cheltuiau bani pentru cadouri, Coldea a primit un ceas!

  1. Botila , tu mare sef ,ai cules ma in viata ta o informatie adevarata ? Ai deschis o mapa sau dosar ? Sau ai deschis numau din alea de te-a invata jigodia ai de LC ?Ce urmaresti ma de te-ai dus la A3?Uiti ce faceai cand mergeai in teritoriu la „controalele” alea dirijate de seful tau LC ? Cati ofiteri afevarati ati nenorocit ma jigodiilor de la fostul etaj 6 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *