Skip to content
Societate

Fost șef în Poliția Română, despre accidentul din Sectorul 1: Polițiștii tineri au impresia că dacă au girofarul pornit, au și prioritate

romaniatv.net

Lucian Diniță, unul dintre foștii șefi ai Poliției Rutiere a vorbit despre accidentul de joi din Capitală, în care o minoră a fost rănită și o alta ucisă, de o mașină de Poliție.

Două fetițe au fost lovite de o autospecială de Poliție, mașină care ar fi circulat cu girofarurile aprinse. Acesta a afirmat faptul că majoritatea polițiștilor tineri, așa cum era și cel implicat în accident, au impresia că dacă au semnalele luminoase aprinse, au și prioritate.

Lucian Diniță a comentat pe marginea accidentului tragic din București

Există un aspect pe care eu l-am semnat încă din 2018-2019. Această măsură dispusă la nivel de conducere de Ministerul de Interne ca toate autospecialele de poliţie să meargă cu girofarurile aprinse, ceea ce este contra legii. Eu am spus-o de foarte mult timp.

Am spus-o şi în 2013 şi în 2014. Mi s-a spus la un moment dat că trebuie să fie vizibilă. Aceste girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, este un fel de parfum pe mort, cam aşa (…) Marea majoritate a poliţiştilor, mai ales cei tineri de genul celui care a fost implicat în acest eveniment, au impresia că dacă au girofarurile aprinse ei au şi prioritate.

Cel care îl vede ca şofer gândeşte acest aspect dar nu aude şi semnalul sonor şi deja se creează o nebuloasă în capul fiecărui şofer care există în trafic”, a spus fostul șef al Poliției Rutiere, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *