Skip to content
Politică

Fost senator PNL, acuzații extrem de dure la adresa Monicăi Macovei

Fostul ministru al Justiției, în prezent europarlamentar, Monica Macovei, este atacată extrem de dur de către unul din foștii senatori ai Partidului Național Liberal.

Într-un interviu oferit la două publicații din Bulgaria, Sorin Roșca Stănescu precizează că Monica Macovei a ”intervenit brutal în anchetele penale deschise împotriva adversarilor lui Băsescu.”

Întrebat dacă DNA continuă o luptă reală împotriva corupției sau dacă este vorba de o ”vănătoare de vrăjitoare împotriva adversarilor”, SRS precizează că, în timpul mandatului lui Traian Băsescu, ”DNA a solutionat o serie de dosare reale de coruptie, dar a fost utilizat si ca instrument directionat impotriva adversarilor politici ai lui Traian Basescu.”

”Raspunsul este si da si nu. Da, in sensul ca, in timpul mandatului lui Traian Basescu, DNA a solutionat o serie de dosare reale de coruptie, dar a fost utilizat si ca instrument directionat impotriva adversarilor politici ai lui Traian Basescu. In acest fel au existat si o serie intreaga de victime inocente ale DNA. In prezent, DNA ia din urma dosare grele si complicate ale marii coruptii institutionalizate, de care se fac vinovati numerosi responsabili politici ai regimului Traian Basescu sau reprezentanti ai clientelei politice a regimului, dar nu avem, inca, vreo dovada a unei protectii de care s-ar bucura reprezentantii fostei opozitii, ajunsa astazi la putere. In mod cert insa, in ultimii zece ani, coruptia, in loc sa scada, a crescut.”, a precizat SRS pentru ziarul ”Monitor” din Bulgaria.

Întrebat de jurnaliștii din Bulgaria dacă Monica Macovei ar fi acoperit posibile ilegalități săvârșite de Traian Băsescu, Roșca Stănescu punctează: ”Dovada sunt interventiile ei publice, dar si modul vadit in care au fost alese, dintre multiplele cauze, cu prioritate, dosarele cu caracter politic, in care persoanele cercetate de procurori au fost, in general, adversari ai regimului Traian Basescu. De la nivel central si local.”

Cu privire la criticile pe care SRS le-a formulat în trecut la adresa Monicăi Macovei, fostul senator a explicat că a criticat-o pe actualul

In general, criticile mele s-au referit la ceea ce am precizat mai sus. Dar am criticat-o pe Monica Macovei deseori pentru ca, in calitate de ministru al Justitiei s-a antepronuntat public in legatura cu o serie intreaga de dosare penale, aflate fie in stadiul de cercetare, fie in stadiu de judecata. Ea a incercat in acest fel, nu numai sa determine pozitia judecatorilor si procurorilor, pe care de altfel ii controla ierarhic, ci si sa influenteze opinia publica, in sensul demonizarii personalitatilor politice adversare domniei sale sau ale partidului din care facea parte.

Cu ocazia acestor interventii televizate s-a demonstrat si faptul ca, de fiecare data, ea proteja si apara grupurile ilegitime de interese, care constituiau clientela PDL, partidului care a promovat-o in functia de ministru al Justitiei.

1 comentariu la “Fost senator PNL, acuzații extrem de dure la adresa Monicăi Macovei

  1. Are dreptate, DNA pare o institutie represiva profund corupta, care raspunde la comenzi externe si-i „termina” pe cei care nu se inchina pana la pamant. Valcov a zis ca fara FMI era mai bine, DNA-ul l-a luat, Sova a zis ca managementul privat impus de FMI nu e bun pentru tara, DNA-ul l-a luat… Teodorovici, venit dupa Valcov a dat repede o fuga la FMI in Anerica, a zis ca FMI e bun si ca trebuie un acord si DNA-ul nu-a „saktat”. Predoiu era ministrul justitiei si afacut codurile apreciate de ambasade si DNA nu l-a luat. Mai mult, e premier desemnat. Eu cred ca doar s-a inchinat pana la pamant.. Ponta tinea sus steagul Romaniei, DNA il haituieste. Ce tara… Normal pentruun DNA condus de unacu nume strain…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *