Skip to content
Politică

Fost senator PNL, cercetat penal: ar fi uitat să declare un iaht de milioane de euro

realitatea.net

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis redeschiderea unuia din cele mai controversate cazuri cu privire la averea unui senator.

Concret, Gudrun Luecke Veronika, juristă, a depus o plângere împotriva fostului senator al Partidului Național Liberal (PNL), Doina Anca Tudor, omul politic urmând să fie cercetat penal. Fundamentul acuzației constă în faptul că aceasta nu a trecut în declarația de avere un iaht în valoare 6 milioane de euro, cât și un palat pe care l-ar deține în Turcia ce ar valora 1,5 milioane de euro.

Conform cancan.ro, la cererea din oficiu a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, Gudrun Luecke Veronika a avut într-un final câștig de cauză, iar fostul senator PNL va fi urmărit penal.

“În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.312/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică faţă de numita Tudor Anca Doina, dispusă prin ordonanţa din 18 aprilie 2018 emisă de procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în dosarul nr.44/II/2/2018, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art.326 Cod penal rap. la art.28 din Legea nr.176/2010. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu azi, 25 iunie 2018”, se arată în decizia magistraților de la ÎCCJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *