Skip to content
Politică

Fost senator PNL dezvăluie când ar urma să cadă Guvernul Ponta. Două argumente imbatabile pentru care Băsescu nu va fi premier

Unul din foștii senatori ai PNL a explicat sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena3, care ar putea fi momentul în care Guvernul Ponta ar putea să pice în Parlament, printr-o moțiune de cenzură.

Senatorul Ioan Ghișe este de părere că cei de la UDMR vor juca un rol decisiv în căderea guvernului Ponta, urmând ca acest eveniment să aibă loc în momentul în care va exista o comandă fermă de la vârful PPE.

„Cred că și-ar dori putere și influență Băsescu în continuare și coagularea PNL cu PMP este doar o chestiune de timp. La moțiunea de cenzură se numără boabele, numărul de parlamentari, însă PNL nu are cu PMP majoritate parlamentară. Joacă un rol decisiv UDMR și când va exista o comandă din partea popularilor europeni, o să ne putem trezi că va exista o preluare de guvernare”, a opinat Ioan Ghișe la Antena3, potrivit dcnews.ro.

De asemenea,Ghișe a spulberat toate scenariile din jurul răsturnării Guvernului Ponta, prin alianța PMP-PNL și numirea fostul președinte Traian Băsescu în funcția de premier.

Ioan Ghișe nu crede că președintele Klaus Iohannis îl va numi premier pe Traian Băsescu, tocmai pentru că situația inversă nu s-a întâmplat în 2009, când actualul șef al statului a fost propunerea PNL- PSD- UDMR de care Băsescu nu a ținut cont, chiar dacă aceste trei formațiuni politici formau o majoritate politică în Parlament.

„Domnul Iohannis nu a fost numit de Băsescu premier (n.r.: referindu-se la momentul 2009)”, a subliniat Ioan Ghișe, la Antena 3, potrivit sursei citate.

Prezent și el în cadrul emisiunii, analistul Bogdan Chiriac punctează că în niciun caz Traian Băsescu nu va fi desemnat de Iohannis pentru poziția de premier.

„Ultimul lucru care se va întâmpla va fi ca domnul Iohannis să-l numească pe Traian Băsescu premier. Nici pomeneală, nu vom avea de-a face cu așa ceva dintr-o mie de motive. Domnul Băsescu are o încărcătură toxică radioactivă enormă în acest moment. Orice politician va încerca să fugă”, a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

„Prim-ministrul PNL-ului mare va fi domnul Cătălin Predoiu”, a mai precizat Bogdan Chirieac.

1 comentariu la “Fost senator PNL dezvăluie când ar urma să cadă Guvernul Ponta. Două argumente imbatabile pentru care Băsescu nu va fi premier

  1. Daca Iohannis se va inplica in darimarea guvernului,se va declansa iadul pe pamint.Vor incepe niste demonstrati de amploare,pe care Romania,nu le a mai vazut decit in.”89,s au chiar mai mari.Deja Iohannis a incalcat constitutia din ordine parlamentului.Declaratiile lui chiar si dupa campanie,au fost la fel de neinspirate ca sa nu zic mai mult.Cum poti sa afirmi ca tu si partidul.tau de hoti,corupti si tradatori,care lau adus si lau sustinut pe Basescu,care a transformat statul.roman,intrun stat mafiot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *