Skip to content
București Știri locale

Fost student în București, acuzat de legături cu teroriști. SRI cere expulzarea lui

radutudor.ro
" "

Un fost student palestinian al Universității de Medicină Carol Davila din Capitală a ajuns în atenția SRI, iar procurorii cer ca el să fie declarat indezirabil pentru următorii 10 ani și expulzat în țara lui natală, scrie stirileprotv.ro.

Există bănuiala că, la adăpostul unei afaceri nevinovate, ar fi dezvoltat o conexiune periculoasă cu organizația palestiniană Hamas, considerată una dintre cele mai dure organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

" "
" "

Tânărul aflat deja în custodie publică a fost adus în fața judecătorilor instanței supreme, care trebuie să ii decidă soarta.

Palestinianul Mohamed Tantawi are doar 25 de ani, dar, chiar și așa, este considerat un pericol pentru securitatea națională a României. De câteva luni, el este în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, iar autoritățile de la București încearcă să obțină expulzarea lui.

În primă instanță, bărbatul a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, însă decizia trebuie să devină una definitivă.

Tantawi a venit în România în 2012 cu scopul declarat de a urma cursurile Facultății de Medicină din București, după care … nu a mai venit la cursuri. El și-a deschis o afacere cu sediul pe Calea Victoriei având obiect de activitate securitatea cibernetică, însă în realitate el ar fi trimis sume de până la 1 milion de lei unor persoane bănuite de legături cu temuta grupare paramilitară palestiniană Hamas.

Din acest motiv, SRI, care l-a monitorizat, îl consideră un real pericol, deoarece ar putea dezvolta afaceri de susținere a terorismului. Palestianul are o relație cu o româncă și, potrivit unor surse, au și un copil împreună. El susține că este nevinovat și le-a cerut judecătorilor să nu fie expulzat cu forța, ci eventual să i se permită să plece de bună voie.

Din acest motiv, el a cerut permisiunea Egiptului să traverseze această țară, pentru că doar așa poate să se întoarcă acasă în Fâșia Gaza. Cel mai probabil, soarta lui va fi anunțată peste aproximativ o lună, însă este foarte posibil ca judecătorii să confirme statutul de pericol pentru securitatea națională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *