Skip to content
Politică

Fost subprefect al Clujului urmărit penal în dosarul lui Horia Simu

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, trimis deja în judecată în stare de arest preventiv în dosarul despăgubirilor de imobile supraevaluate de la ANRP în care este implicat fostul şef al ANI, Horia Georgescu, este urmărit penal în dosarul lui Horia Simu, informează Ziua de Cluj.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Iuoraş, la data faptelor vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Alături de el sunt urmăriţi penal, sub aspectul săvârşirii aceleiaşi infracţiuni, Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, Theordor Cătălin Nicolescu, vicepreşedinte, şi Ionela Mihaela Nicolescu (fostă Bărbulescu), toţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Amintim că omul de afaceri Horia Simu a fost reținut joi noapte de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat surse judiciare, citate de agerpres.ro.

Horia Simu a fost adus joi seară pentru audieri la sediul DNA, la finalul percheziției desfășurată întreaga zi la domiciliul său. Conform surselor, prejudiciul în dosar este estimat la 55 de milioane de euro.

Sursa foto: imperativ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *