Skip to content
Politică

Fostă consilieră de-a lui Vlad Voiculescu ar fi cauzat un PREJUDICIU de SUTE DE MII de lei Spitalului Universitar

Jurnalul de Buzau

Apar suspiciuni legate de modul în care oameni din Guvernul Cioloș au gestionat sistemul de sănătate din România. În această situație, semnalele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru că se pare că o fostă consilieră a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a produs un prejudiciu imens Spitalului Universitar București, după ce a achiziționat kituri de dializă hepatică, dar care nu au fost folosite și care au expirat ulterior.

Kiturile de dializă hepatică achiziționate pe banii din programul AP-ATI, în perioada 2013-2015, nu au fost folosite niciodată și au expirat pe secția de ATI a Spitalului Universitar. În momentul în care au fost cumpărate, șef al secției ATI era Elena Copaciu, nimeni alta decât viitoarea consilieră personală a ministrului Vlad Voiculescu, potrivit informațiilor furnizate de ziuanews.ro.

Prejudiciul în acest caz este depășește 350.000 de lei. Aici nu mai punem la socoteală kiturile de identificare bacteriană care au fost plătite tot cu banii din programul AP-APTI, dar care nu au ajuns niciodată la Spitalul Universitar.

Această situație a ieșit la iveală după ce anul trecut, la cererea actualului manager, s-a dispus efectuarea inventarierii materialelor sanitare, materiale de laborator, reactivi, dezinfectanți și piese de schimb din gestiunea AP-ATI. Astfel, s-a constatat faptul că acele kituri cumpărate în 2014 expiraseră în 2016, fără să fi fost folosite.

Interesant este faptul că, recent, Elena Copaciu a acuzat Spitalul Universitar, în mediul virtual, că nu ar avea circuite corespunzătoare și că reprezintă un pericol pentru bolnavi. Asta în condițiile în care chiar ea a condus secția de terapie intensivă a spitalului până în octombrie 2015, fix pe aceleași circuite pe care acum le cataloghează ca fiind nefuncționale.

De precizat că Elena Copaciu, din poziția de consilier personal a ministrului Vlad Voiculescu, ar fi putut face circuitele funcționale și fără risc pentru bolnavi. Lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *