Skip to content
Politică

Fosta directoare a ICR New York, numită secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Șuteu, fostă directoare a Institutului Cultural Român New York, a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, informează Mediafax. Decizia a fost semnată marți de premierul Dacian Cioloș și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit unui anunț făcut pe Facebook de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, se va ocupa, printre altele de politici şi strategii pentru cultură.

Corina Șuteu a condus Institutul Cultural Roman din New York, între 2006 și 2012, când a demisionat după ce ICR a trecut din subordinea Președinției în cea a Senatului.

Înecpându-și cariera în calitate de critic de teatru, Corina Șuteu a devenit, în 1991, director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene.

În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST, iar între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului „Policies for culture”), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.

Corina Şuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind „Bucureşti – Capitală europeană a culturii 2021”, informează b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *