Skip to content
Brașov Știri locale

Fosta platformă „Rulmentul” din Braşov se transformă în parc uriaş, pe bani europeni

bzb.ro

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru documentaţia celui mai mare parc al oraşului, care va fi amenajat pe fosta platformă industrială „Rulmentul”. Parcul de peste 32 de hectare va fi finanţat din fonduri europene, circa 9 milioane de euro.

Am lansat licitaţia pentru documentaţia Parcului Rulmentul – mai mare decât orice parc existent acum în Braşov!”, a anunţat, ieri, primarul Allen Coliban. Posibile funcţionalităţi vor fi: Muzeu Tehnic, Centru Expoziţional, Studio pentru realizarea de filme, locuri de joacă şi altele. „Paradoxul la Braşov este că, deşi suntem înconjuraţi de natură, nu avem niciun parc adevărat, aşa cum vezi în oraşele europene sau chiar în unele oraşe din România.

Mai mult, în ultimii ani, am văzut că am şi pierdut din puţinul spaţiu verde pe care îl avem. Lucrurile se schimbă în bine! Ne-am propus să facem Braşovul Capitala Verde a României, aşa că am lansat licitaţia privind documentaţia pentru un amplu proces de reconversie urbană a 32 de hectare din zona fostei platforme industriale Rulmentul”, mai precizat primarul Braşovului.

Primăria Braşov a trimis spre publicare anunţul de licitaţie privind achiziţia serviciilor de realizare a documentaţiei tehnico-economică pentru proiectul ,,Reconversie zone abandonate în zone verzi – Zona Industrială Rulmentul”.

Finanţarea acestei achiziţii este, în proporţie de 98%, asigurată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, transmite adevarul.ro. Prin această finanţare, Uniunea Europeană sprijină autorităţile locale în pregătirea documentaţiilor necesare pentru accesarea finanţărilor nerambursabile în exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027.

Acest proiect îşi propune reconversia urbană a 32 de hectare din fosta platformă industrială Rulmentul prin transformarea suprafeţei de teren de 325.444 m2 în cel mai mare parc de agrement din Braşov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 februarie, cu o valoarea estimată a acestei achiziţii de aproape 1,7 milioane de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *