Skip to content
Politică

Fosta sefa AEP, în instanță pentru calomnie. SIVECO contraatacă: Cerea foloase necuvenite

romania-actualitati.ro

Ancheta parlamentară pe tema alegerilor prezidențiale din 2009 mai adaugă un dosar pe numele Anei Maria Pătru, în afara celui instrumentat de DNA.

Refuzul fostei șefe AEP de a se prezenta la a doua sesiune de audieri în fața comisiei parlamentare și ideea de a trimite o scrisoare membrilor acesteia, în care Pătru speculează pe tema unei presupuse-legături SIVECO- SRI, au fost elemente care au adăugat încă in dosar dus în instanță pe numele Anei Maria Pătru, de aceasstă dată de calomnie.

„Am fost de-a dreptul socaţi de calomniile lansate de doamna Ana Maria Pătru la adresa companiei SIVECO România. Informaţiile prezentate nu sunt conforme cu realitatea şi reprezintă încercări de inducere în eroare a opiniei publice de către o persoană care în mod repetat a solicitat foloase necuvenite companiei noastre.

În consecinţă, compania SIVECO a decis să o acţioneze în judecată pe doamna Ana Maria Pătru pentru minciunile şi afirmaţiile denigratoare lansate în spaţiul public”, a anunțat compania, printr-un comunicat de presă, citat de DC News.

Fosta șefă AEP a susţinut că Irina Socol, fosta director în cadrul SIVECO, a făcut parte sau a fost apropiată de conducerea SRI şi că e posibil ca prietenia lor, pornită la iniţativa lui Socol, să fi fost iniţiată în  contextul unei acţiuni operative.

Pătru a încercat spă sugereze și că activitatea SIVECO ar fi influențată de sprijinul constantr al SRI, iar rezultatul votului așa cum a fost prezentat în final ar avea de a face cu această legătură suspectă.

„Menţionăm că doamna Ana Maria Pătru a avut cel mai înalt nivel de acces la datele centralizate prin intermediul softului. Nicio companie producătoare de software nu poate fi făcută responsabilă de modul în care doamna Ana Maria Pătru a utilizat, preferenţial sau nu, datele colectate de soft. Doamna Ana Maria Pătru încearcă să deturneze atenţia de la procesele în care este implicată. Avem încredere că justiţia va clarifica toate aceste aspecte”, mai spun reprezentanții SIVECO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *