Skip to content
Politică

Fostul jurnalist Luca Niculescu se pregătește să-și ia în primire postul de ambasador la Paris

Comisiile de politica externa din Parlament au avizat favorabil, marti, nominalizarea jurnalistului Luca Niculescu pentru postul de ambasador la Paris, inregistrandu-se doar un vot impotriva. La audieri, acesta a declarat ca isi schimba activitatea, nu si domeniul. Luca Niculescu a spus ca relatia intre Romania si Franta este foarte puternica si intensa si a mentionat mai multe obiective pentru o si mai stransa legatura intre cele doua tari.

„Imi schimb activitatea, dar nu si domeniul pentru ca sunt de doua decenii in domeniul acesta al relatiilor franco-romane”, a afirmat Niculescu. El a aratat ca ar trebui reactualizat Parteneriatul strategic dintre Franta si Romania semnat in 2008 sau foaia de parcurs, mentionand introducerea problemei combaterii terorismului, a proiectului cultural care va fi realizat in Franta din 2018, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire, precum si o cooperare mai intensa in perspectiva presedintiei Romaniei in 2019 a Consiliului Uniunii Europene. Niculescu a dat asigurari ca va actiona pentru intensificarea schimburilor economice dintre cele doua tari, aratand ca, in 2014, valoarea acestora a fost de aproximativ 7 miliarde de euro, iar 120.000 de locuri de munca au fost create in Romania de cele 8.000 de firme franceze. „Eu cred mult in diplomatia parlamentara, pentru ca este contactul direct intre oameni si alesii lor”, a mai spus Niculescu, adaugand ca exista un decalaj intre realitate si imaginea pe care o are Romania in Franta si isi propune sa imbunatateasca aceasta imagine prin actiuni in presa.

O alta prioritate o va constitui comunitatea romana din Franta, a precizat Niculescu. Mai multi membri ai Comisiilor de politica externa au aratat ca le va lipsi emisiunile TV realizate de jurnalistul Luca Niculescu si i-au oferit sfaturi pentru reusita mandatului de ambasador, precizează bzi.ro.

„O sa va simt lipsa la emisiuni. Sunteti unul dintre jurnalistii care au fost si pregatiti si profesionisti la diversele canale de televiziune la care ati fost”, a spus presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, Laszlo Borbely. La randul sau, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Petru Filip, l-a felicitat pe Luca Niculescu pentru curajul de a accepta aceasta misiune. „Va felicit pentru curajul de a accepta o asemenea misiune deloc simpla, treceti de la activitatea de comentator la cea de jucator, este total diferit”, i-a spus Petru Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *