Skip to content
" "
Politică

Fostul primar Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

" "

Darius Vâlcov nu scapă de măsura controlului judiciar, la termenul de ieri, de la Tribunalul Olt, judecătorii constatând „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar” privind pe inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN“.

Nu poate părăsi România, nu poate lua legătura cu Minel Prina, Adi Barbu, Alexandru Păduraru etc.

Fostul ministru al Finanţelor, fost senator, fost primar al Slatinei – Darius Bogdan Vâlcov, rămâne cu interdicţia de a părăsi România şi de a contacta, direct sau indirect, o serie de foşti parteneri din administraţie şi din afaceri.

Pentru şedinţa din 13 iunie 2016 i-a fost repartizat un apărător din oficiu, după ce la precedentul termen, în 8 iunie 2016, Vâlcov solicita amânarea, pe motiv că nu are apărător. Avocatul n-a putut însă să-l scape de măsura preventivă, soluţia pe scurt pronunţată de Tribunalul Olt fiind următoarea: „În baza art. 362 NCPP rap. la art. 208 alin. 2 şi 5 NCPP constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a „controlului judiciar” privind pe inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN, fără antecedente penale, luată prin Ordonanţa emisă în dosarul 91/P/2015 din 16.11.2015 de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ – D.N.A. şi menţinută ulterior de judecătorul de cameră preliminară. În baza art.208 alin.3 NCPP rap. la art.207 alin.4 NCPP menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi a obligaţiile stabilite în sarcina inculpatului prin Ordonanţa 91/P/2015 din 16.11.2015 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA, respectiv: a) să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la IGPR – IPJ Olt desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere stabilit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. e) să nu se apropie de martori şi să nu ia legătura direct sau indirect cu aceştia, respectiv cu : – Barbu Dorina Cristina ; – Bărbulescu Ionuţ ; – Chiriţă Ilie ; – Ghenciu Cristian-Marian ; – Langa Bogdan Graţian ; – Barbu Adi-Florinel ; – Păduraru Natalia ; – Paduraru Alexandru ; – Prina Minel Florin ; – Rotea Cătălin Ştefan ; – Şuşală Lucian Petruţ ; – Timofte Petre Bogdan ; – Melinte Alexandru ; – Mocanu Marian Alexandru ; – Păduraru Cristian ; – Ramba Andrei Ovidiu ; – Ramba Christian Virgil ; f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.“, potrivit adevarul.ro.

Vâlcov este judecat pe fond la Tribunalul Olt într-un nou dosar pentru luare de mită, în care este acuzat că a primit procente din contractele de lucrări privind reabilitări în centrul vechi al Slatinei, anvelopări de blocuri şi extinderea reţelei de apă şi canal în două oraşe din judeţ.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *